Desert placinta cu iaurt

de ianculubita in Dulciuri, 30 Mai 2011 | 302343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 galetusa cu iaurt (1kg)
  • 10 oua
  • 3-4 linguri cu gris
  • 1 pachet de unt
  • coaja rasa de la 2 lamai 
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide
  • 2-3 linguri cu zahar
  • un praf de sare
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 4 linguri cu smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:

Amesteca intr-un vas iaurtul cu zaharul, esentele, coaja de lamaie, grisul si 8 oua batute. Unge o tava dreptunghiulara cu o pensula cu unt topit, apoi pune 4 foi de placinta in asa fel incat sa stea pe marginile tavii, unge-le cu unt, apoi pune 2-3 polonice de iaurt si deasupra stafide. Pune urmatoarele 4 foi unse cu unt pe mijlocul tavii, deasupra iar iaurt si tot asa pana se termina foile si compozitia.

Inainte de a pune ultima foaie deasupra aduna marginile spre interior, apoi pun foaia de placinta si unge-o cu unt topit. Este bine ca deasupra sa fie 2, chiar 3 foi.

Inteapa suprafata cu un cutit, apoi amesteca cele 2 oua ramase cu smantana si pune compozitia deasupra, peste placinta. Pune tava la cuptor, la foc mic pentru o ora, o ora si jumatate,  iar dupa ce s-a copt presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

04.06.2015, 23:16

Si gustoasa si aspectuoasa!

dilaila 1

17.07.2015, 21:50

un pachet de unt pt. uns tava??? reteta este scrisa la repezeala, nici eu nu inteleg cum se pun foile. si am citit comentarile inainte sa scriu si vad ca nu sint singura care nu intelege. ai mai fost intrebata, dar de raspuns raspunzi tot la repezeala... macar daca ai fi pus poze :-(

diaconta 1

17.07.2015, 22:00

Dilaila,daca se folosesc foi de placinta,acestea trebuie unse cu ulei ori cu unt topit(in cazul acestei retete) altfel foile se vor usca si vor fi precum hartia.
Astfel se pun doua foi,se ung cu unt,apoi se pun alte 2-3 foi si iar se ung cu unt.
Primele foi se pun in tava astfel incat sa "imbrace si peretii tavii(adica se ridica putin pe marginea tavii ca sa nu iasa umplutura),se pune o parte de umplutura,apoi alte foi unse cu unt,iar umplutura si deasupra ultimele foi,nu inainte de a aduce foile lasate pe marginea tavii peste umplutura.
Eu zic ca e destul de logic ceea ce a scris doamna Lubita in reteta.
Sper ca am explicat pe inteles,chiar nu e ceva complicat.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca